ceturtdiena, 2011. gada 14. aprīlis

Ivars un Kristīne, arhitekts un animatore

"Šādi pārvietojamies katru dienu, gandrīz vienmēr - kopā. Man velo sezona nekad nebeidzas, braucu arī ziemā, bet Kristīne - tikai siltajā laikā no pavasara līdz rudenim. Šodien mums pievienojies mazs ceļabiedrs - pieklīdis suņuks. 
Mūsu īpašumā ir vairāki velosipēdi, kas tiek iegādāti dažādās vietās, piemēram, Ogrē vai veikalā pie D-fab. Ja redzam kādu velo, kas iepatīkas - nopērkam. Gadās, ka māja pilna velosipēdiem. Šo melno dēvēju par "Genociklu", jo uz tā stūres ir krokodila Genas aksesuārs. Tas vairāk ir ziemas velo. Kristīnes velosipēds ir draugu dāvana. Paši labprāt uzlabojam divriteņus, piemēram, šim pats esmu metinājis rāmi un krāsojis to. Līdzīgi Kristīne uzlabojusi savu.
Manuprāt šāda tipa velosipēdi ir vispiemērotākie braukšanai pa pilsētu - ar trīs ātrumiem ir pilnīgi pietiekami. Gadās izbraukt arī ārpus Rīgas, piemēram, uz laukiem Tukuma pusē.
Prieks, ka veloceliņi ir satiksmes sareģītajos posmos, bet citreiz izvēlamies braukt pa brauktuvi, retu reizi - pa ietvi. Pilsētā velosipēds noteikti ir viens no ātrākajiem un ērtākajiem pārvietošanās veidiem. Redzu, ka ar katru gadu uzlabojas apkārtējo attieksme pret velo braucējiem.
Nepiekrītu apgalvojumam, ka velo satiksme attīstās ekonomiskās krīzes iespaidā - cilvēki spiesti pāriet no mašīnām uz lētāku pārvietošanās veidu. Manuprāt, velosipēdistu skaits pieaug, jo sabiedrības uzskati un vērtības sāk mainīties."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru